Αμερικάνικα πανεπιστήμια

Οι αιτήσεις σε πανεπιστήμια την ΗΠΑ, ή κολέγια όπως τα αποκαλούν οι περισσότεροι Αμερικανοί, μπορεί να είναι κάπως τρομακτικές και να προκαλούν σύγχυση. Υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και δημόσια πανεπιστήμια, κολέγια ελεύθερων τεχνών και ινστιτούτα τεχνολογίας. Ποια σχολή είναι η πιο κατάλληλη για εσάς; Ποια είναι η πιο προσιτή σε τιμή και ποια σας προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής; Δύο από μια σειρά ερωτήσεων που μπορεί να σας περάσουν από το μυαλό ενός ατόμου που ξεκινά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα κολέγια των ΗΠΑ.

Σχεδόν όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων λαμβάνει χώρα διαδικτυακά. 625 πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στο Commonapp, όπου μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση για όσα πανεπιστήμια θέλει, αν και υπάρχει ένα τέλος που πρέπει να πληρώσετε για κάθε πανεπιστήμιο στο οποίο υποβάλλετε αίτηση. Μερικά πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το οποίο περιλαμβάνει 10 κολέγια, έχουν το δικό τους ιστότοπο για υποβολή αιτήσεων. Άλλα πανεπιστήμια, όπως το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), έχουν τη δική τους ξεχωριστή διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο μέσω των ιστοτόπων τους. Αυτό που δυσκολεύει τη διαδικασία των αιτήσεων είναι οι προθεσμίες: η προθεσμία για τα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνια, για παράδειγμα, είναι στις 30 Νοεμβρίου, ενώ για τα Ivys τείνει να είναι η 1η Ιανουαρίου. Άλλα πανεπιστήμια, ωστόσο, μπορεί να εξετάζουν αιτήσεις μέχρι και μετά το τέλος του ημερολογιακού έτος. Υπάρχει επίσης κάτι που ονομάζεται πρώιμη δράση ή πρώιμη απόφαση, που επιτρέπει στον αιτούντα να κάνει αίτηση νωρίτερα – μόνο τα πιο ανταγωνιστικά πανεπιστήμια το προσφέρουν αυτό. Εάν ένας επίδοξος φοιτητής περάσει στην επόμενη φάση τότε μπορεί να κληθεί σε συνέντευξη- κάτι που γίνετε ολοένα και πιο δημοφιλές. Πράγματι, οι συνεντεύξεις δεν έχουν γίνει μόνο πιο διαδεδομένες τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και μεγαλύτερες σε διάρκεια και πιο αυστηρές, επιτρέποντας στους καθηγητές να διαλέξουν μεταξύ υποψηφίων που έχουν τις ίδιες βαθμολογίες.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι για να εξασφαλίσετε ότι οι αιτήσεις σας δεν έχουν μόνο υποβληθεί έγκαιρα, αλλά και ότι είναι σωστά συμπληρωμένες και οι εκθέσεις καλά γραμμένες. Εμείς στο Tree Foundation έχουμε άφθονη εμπειρία, βοηθώντας τους μαθητές με τις ζωτικής σημασίας αιτήσεις τους. Αν σας ενδιαφέρει να λάβετε βοήθεια σχετικά με τις αιτήσεις σας για πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τότε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας κατευθύνουμε στο πιο κατάλληλο και έμπειρο σύμβουλο.