Κατάταξη

Παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων 2015/16

Rank University
1 Massachusetts Institute of Technology (MIT)
2 Harvard University
3 University of Cambridge
3 Stanford University
5 California Institute of Technology (Caltech)
6 University of Oxford
7 UCL (University College London)
8 Imperial College London
9 ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology
10 University of Chicago
11 Princeton University
12 National University of Singapore (NUS)
13 Nanyang Technological University, Singapore (NTU)
14 Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL)
15 Yale University
16 Johns Hopkins University
17 Cornell University
18 University of Pennsylvania
19 King’s College London
19 The Australian National University
Η κατάταξη ενός πανεπιστημίου είναι αναμφισβήτητα ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή του επιθυμητού πανεπιστημιακού προορισμού. Όλοι γνωρίζουν το MIT, την Οξφόρδη, το Cambridge, το Χάρβαρντ, το Princeton και το Yale. Αλλά πόσοι έχουν ακούσει για τον Harvey Mudd, το Williams College ή το Cooper Union, για παράδειγμα. Μερικές φορές είναι το ίδιο δύσκολο να εισαχθείτε σε αυτά τα πανεπιστήμια, αν όχι πιο δύσκολο, από ότι στα καλύτερα κολέγια.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές υπηρεσίες που δημοσιεύουν σε τακτική βάση την κατάταξη των πανεπιστημίων. Εμείς στο Tree Foundation παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις τρέχουσες κατατάξεις αν και είμαστε αρκετά έμπειροι για να αναγνωρίζουμε τα πραγματικά καλά πανεπιστήμια: υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια που μπορεί να μην φαίνονται πολύ ψηλά στην κατάταξη αλλά μπορεί να έχουν κάποιο πολύ καλό τμήμα. Ή, αντιστρόφως, ένα πανεπιστήμιο μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλό στη κατάταξη αλλά να μη προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών που θέλει ο υποψήφιος φοιτητής. Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό του Imperial College του Λονδίνου – ένα άριστο πανεπιστήμιο για τις Θετικές επιστήμες, αλλά όχι για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες ή τις Τέχνες, οι οποίες δεν προσφέρονται. Ή το Χάρβαρντ, το οποίο σχεδόν όλοι γνωρίζουν, είναι σπουδαίο στα περισσότερα τμήματα, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα καλό για παράδειγμα στη Μηχανική. Επομένως, εξαρτάται πραγματικά από το τι σκοπεύετε να σπουδάσετε: ίσως το πανεπιστήμιο που έχει το καλύτερο τμήμα για το επιλεγμένο σας πεδίο σπουδών δεν είναι αναγκαστικά υψηλά στην κατάταξη. Ή το αντίστροφο, μπορεί να είναι το πανεπιστήμιο υψηλά στη κατάταξη στις συνολικές βαθμολογίες, αλλά στις βαθμολογίες συγκεκριμένου τμήματος να είναι πραγματικά χαμηλό.

Οι σύμβουλοι και οι καθηγητές του Tree Foundation, που έχουν αποφοιτήσει από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου, μπορούν να σας συμβουλεύσουν συγκεκριμένα για το πού, για παράδειγμα, μπορείτε να σπουδάσετε Νανοτεχνολογία, Κρυπτογραφία ή Νευροεπιστήμη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε το δρόμο σας.

Guardian Guide to universities
Times University Guide*
FT Business School Rankings
Times Higher Education Rankings
US College rankings
Forbes America’s Best Colleges
MBA Rankings – Economist
*Χρειάζεται εγγραφή