Υποτροφιες

Όλοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε είναι να κερδίσετε μια υποτροφία στο πανεπιστήμιο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη υποτροφιών, αλλά γενικά εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: ακαδημαϊκές και αθλητικές υποτροφίες.

Οι ακαδημαϊκές υποτροφίες απονέμονται σε εξαιρετικούς μαθητές με βάση τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα. Τώρα, αυτό φαίνεται προφανές, αλλά έχει πολλές προεκτάσεις. Όπως όλοι γνωρίζουμε, όλα είναι σχετικά και ένας υποψήφιος που θεωρείται εξαιρετικός από ένα ίδρυμα, μπορεί να φαίνεται απλά μέτριος σε κάποιο άλλο. Πώς όμως; Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι ο υποψήφιος φοιτητής ABC σημείωσε υψηλή βαθμολογία στα SATs / ACT, συγκέντρωσε διάφορα άλλα προσόντα και θέλει να κάνει αίτηση σε έναν Ivy πανεπιστήμιο (πολύ υψηλά σε κατάταξη). Οι απαιτήσεις των πανεπιστημίων του Ivy League είναι εξαιρετικά υψηλές και ο ανταγωνισμός είναι έντονος και έτσι η αίτηση του ABC είναι απλά μέτρια και δεν θα δικαιολογεί την απονομή υποτροφίας. Ή μπορεί το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο του Ivy League να μην απονέμει γενναιόδωρες ακαδημαϊκές υποτροφίες. Ωστόσο, λίγο πιο κάτω στην κατάταξη, σε άλλο πανεπιστήμιο, η αίτηση του ABC θεωρείται πολύ καλύτερη του μέσου όρου και το πανεπιστήμιο θέλει ιδιαίτερα να έχει τον ABC ως φοιτητή. Τότε αυτό το πανεπιστήμιο μπορεί να προσφέρει στον ABC μια υγιή υποτροφία με βάση τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήριά του.

Οι αθλητικές υποτροφίες είναι μια πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση. Πρώτον, εξαρτάται από το για ποιο άθλημα ο υποψήφιος φοιτητής επιδιώκει να κερδίσει υποτροφία. Γενικά, όσο περισσότερα χρήματα “βγαίνουν” από ένα άθλημα, τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρξουν υποτροφίες. Κατά συνέπεια, τα αθλήματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και το τένις προσφέρουν ιδιαίτερα γενναιόδωρες υποτροφίες, ενώ άλλα, λιγότερο κερδοφόρα αθλήματα δεν είναι τόσο γενναιόδωρα. Δεύτερον, τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια ενός αιτούντος μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά σε συνδυασμό με τα αθλητικά του επιτεύγματα. Για παράδειγμα, ένας κολυμβητής με καλούς χρόνους, αλλά με αποτελέσματα SAT / ACT πολύ κάτω από τον μέσο όρο μπορεί να μην λάβει καμία υποτροφία, ενώ ένας άλλος υποψήφιος με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο θα εξασφαλίσει μια πραγματικά καλή υποτροφία.

Το μήνυμα είναι σαφές: όσο υψηλότερα είναι τα ακαδημαϊκά σας αποτελέσματα, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της υποτροφίας. Εάν είστε ένας σπουδαίος αθλητής και αξιοπρεπής μαθητής τότε μπορείτε να περιμένετε πολύ ελκυστικές προσφορές υποτροφιών.

Στο Tree Foundation έχουμε ασχοληθεί με πολλούς νέους αθλητές κατά τα έτη – παγκοσμίου φήμης κολυμβητές, τενίστες, μπασκετμπολίστες, ποδοσφαιριστές, παίκτες του γκολφ και ούτω καθεξής – οι οποίοι εκπροσώπησαν την πατρίδα τους. Στη διάθεσή σας, έχουμε συμβούλους παγκόσμιας κλάσης, πρώην επαγγελματίες του μπάσκετ και του τένις, και Ολυμπιακούς αθλητές, για παράδειγμα, που γνωρίζουν ακριβώς ποιο θα πρέπει να είναι το πρόγραμμα σπουδών σας και σε ποιο πανεπιστήμιο, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας. Ως εκ τούτου, είμαστε σε εξαιρετική θέση να σας καθοδηγήσουμε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης και τελικά στην εξασφάλιση υποτροφίας σε ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να κερδίσετε ακαδημαϊκή ή / και αθλητική υποτροφία.