Κατάταξη μεταπτυχιακών

Είναι δύσκολο να βρεθούν αξιόπιστες κατατάξεις για μεταπτυχιακούς τίτλους για διάφορους λόγους. Πρώτον, υπάρχουν τόσα πολλά μεταπτυχιακά εκεί έξω που καθιστούν δύσκολο να καταταχθεί με βεβαιότητα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα Masters ή ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Υπάρχει περισσότερη ομοφωνία για τα ΜΒΑ και ορισμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, όπως τα Masters in Finance, για παράδειγμα. Δεύτερον, το τοπίο αλλάζει, καθώς τα πανεπιστήμια εισάγουν καινοτόμα προγράμματα Masters, όπως η Διαχείριση Καινοτομίας και η Επιχειρηματικότητα ή η Τεχνολογία Κοινωνικών Μέσων, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, η οποία φυσικά οδηγείται από την πρόοδο της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Yπάρχουν κάποιες βαθμολογίες που εμείς στο Tree Foundation εξετάzουμε σε τακτική βάση και αυτές αναφέρονται παρακάτω. Ωστόσο, για να διαπιστώσετε καλύτερα ποιό είναι το Masters για εσάς και σε ποιο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο προσφέρεται το καλύτερο Masters στον τομέα που επιλέξατε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μερικές χρήσιμες πηγές κατάταξης μεταπτυχιακών:
QS-world-university-rankings-640
Η κατάταξη QS βρίσκεται παντού και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Εδώ είναι κατάταξη μεταπτυχιακών τους.

ok_FTBusSchool2010_colour Η καλύτερη κατάταξη για MBA και γενικά μεταπτυχιακά στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων βρίσκεται στο Financial Times.
Guardian University Guide_1
Η εφημερίδα Guardian προσφέρει χρήσιμες κατατάξεις για πανεπιστήμια του Ην.Βασιλείου.

ok_FTBusSchool2010_colour Το US News είναι ίσως η καλύτερη πηγή για τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια. Εδώ μπορείτε να βρείτε λίστες κατάταξης για σχεδόν κάθε θέμα που διδάσκεται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Οι λίστες τους βρίσκονται εδώ.